Mitä on emättimen kuivuus

Emättimen atrofia on lääketieteellinen termi emättimen seinämän (limakalvon) ohentumiselle, mikä johtaa emättimen kuivuuteen.

Miksi kuivuutta esiintyy?
Pääasiallinen syy emättimen kuivuuteen on alentunut tai liian matala estrogeenitaso (sukupuolihormoni) tai hormonien epätasapaino. Matalat estrogeenitasot johtavat siihen, että emättimen limakalvon normaalit solut korvautuvat uusilla soluilla, mikä johtaa paljon ohuemman limakalvon muodostumiseen ja emättimen kosteuden vähenemiseen. Hermosäikeiden päät siirtyvät lähemmäksi emätintä ja tulevat siten herkemmiksi hankautumiselle, esimerkiksi yhdynnän aikana.

Kuka kärsii emättimen kuivuudesta?
Arvioidaan, että jopa yhdeksän kymmenestä naisesta voi kokea emättimen kuivuutta jossain vaiheessa elämäänsä. Joillekin naisille se on tilapäistä, kun taas toisille se on pitkäaikaisempi ongelma. On erilaisia elämäntilanteita, joissa riski on suurempi. Tilapäinen kuivuus voi johtua esimerkiksi tiukasta vaatetuksesta, stressistä tai kovasta fyysisestä harjoittelusta. Pitkäaikaista kuivuutta voi ilmetä vaihdevuosien aikana ja jälkeen, syöpähoitojen aikana ja jälkeen, raskauden ja synnytyksen aikana, lääkkeiden sivuvaikutuksena sekä sairauksissa, kuten Sjögrenin oireyhtymässä.

Miten emättimen kuivuutta hoidetaan?
Emättimen kuivuus on merkittävä ongelma monille naisille. Hormonihoitoa suositellaan yleensä naishormonien puutteen korvaamiseksi. Tällainen hoito voi kuitenkin aiheuttaa joitain ongelmia. REPADINA® plus on hyvä vaihtoehto hormonihoidolle, koska se edistää emättimen kosteuden palautumista uudistamalla limakalvoja. REPADINA® plus ei sisällä hormoneja, parabeeneja (säilöntäaineita) tai hajusteita.

Lyhyesti sanottuna:
  • Emättimen kuivuus johtuu usein alentuneesta tai liian matalasta estrogeenitasosta.
  • Monet naiset kokevat emättimen kuivuutta jossain vaiheessa elämäänsä.
  • Emättimen kuivuutta hoidetaan yleensä hormoneilla. REPADINA® plus voi olla vaihtoehto hormonihoidolle.
REPADINA® sopii kaikille, jotka haluavat vaikuttaa hyvinvointiinsa ja intiimielämäänsä positiivisesti.