Mitä on atrofia

Emättimen atrofia on lääketieteellinen termi emättimen limakalvon seinämän ohenemiselle. Tämä on tila, joka tuntuu emättimen kuivuutena.

Miksi minulla on emättimen kuivuutta?
Emättimen kuivuuden aiheuttaa pääasiassa elimistön heikentynyt tai puuttuva estrogeenituotanto tai hormonaalinen epätasapaino. Tällöin emättimen limakalvo ohenee ja tuottaa vähemmän kosteutta emättimeen. Tämä aiheuttaa emättimen kuivuutta, kutinaa ja yhdyntäkipuja. Ohuempi limakalvo on myös alttiimpi infektioille.

Kuka kärsii emättimen kuivuudesta?
Arviolta noin 90% naisista kärsii emättimen kuivuudesta ainakin kerran elämänsä aikana. Monet useammin kuin kerran. Elämäntilanteesta riippuen emättimen kuivuus voi vaivata lyhyen ajan tai olla pitkäkestoinen ongelma. Esim. stressi tai kova fyysinen rasitus voi aiheuttaa lyhytaikaista emättimen kuivuutta. Pitempiaikaista kuivuutta aiheuttaa esim. vaihdevuodet, syöpähoidot, raskaus ja synnytys, lääkkeiden sivuvaikutukset ja erinäiset sairaudet, kuten esim. Sjögrenin syndrooma.

Miten emättimen kuivuutta hoidetaan?
Emättimen kuivuus on suuri ongelma, josta monet naiset kärsivät. Usein lääkärit suosittelevat ongelmaan hormonikorvaushoitoa. Kaikki naiset eivät kuitenkaan halua tai voi käyttää hormonikorvaushoitoa. Repadina® plus on varteenotettava vaihtoehto hormonikorvaushoidolle, koska se lisää emättimen kosteutta ja nopeuttaa emättimen limakalvon paranemista. Repadina® vaikuttaa myös emättimen happamuuteen ja lisää siten kykyä vastustaa infektioita. Hormonivapauden lisäksi Repadina® ei myöskään sisällä parabeeneja eikä hajusteita.

Lyhyesti:
  • Elimistön heikentynyt tai puuttuva estrogeenituotanto on usein syy emättimen kuivuuteen.
  • Noin 90% naisista kärsii emättimen kuivuudesta jossain vaiheessa elämää.
  • Jos nainen ei voi tai ei halua käyttää hormoneja emättimen kuivuuden hoitoon, hyvä vaihtoehto on hormonivapaa Repadina® plus.
Repadina® plus on ainutlaatuinen tuote, joka luonnollisella ja tehokkaalla tavalla auttaa parantumaan emättimen kuivuudesta