Syöpä

Parantuneiden hoitomenetelmien ansiosta yhä useammat naiset selviävät syövästä. Sairaus ja sen jälkeinen elämä ovat kuitenkin vaikeita, eikä sinun tulisi siksi joutua huolehtimaan emättimen kuivuudesta.

Rintasyövän hoito sisältää usein leikkauksen, jossa rinta poistetaan kokonaan tai osittain. Lisäksi siihen voi kuulua sädehoitoa, kemoterapiaa ja antihormonihoito.

Kemoterapia toimii tappamalla syöpäsolut tai estämällä niiden kasvua. Kemoterapian vaikutus voi myös perustua naisen munasarjojen tuottaman naishormonin muodostumisen estämiseen. Monet naiset kokevat epäsäännöllisiä kuukautisia, kuumia aaltoja, mielialan vaihteluita ja emättimen kuivuutta kemoterapian seurauksena. Joillakin kemoterapian tyypeillä voi myös olla ärsyttävä vaikutus emättimeen. Sädehoito toimii myös tappamalla syöpäsoluja. Joillekin naisille sädehoito voi johtaa hormonituotannon vähenemiseen ja siten emättimen kuivuuteen. Hormoniherkän rintasyövän kanssa kamppailevat naiset saavat hoitoa antihormonilääkkeillä, jotka tunnetaan myös nimellä aromataasin estäjät tai tamoksifeeni. Näissä tapauksissa hormonilisäravinteiden välttäminen on yleensä suositeltavaa, koska ne voivat lisätä uusiutumisriskiä. Koska estrogeenitaso näissä tapauksissa on hyvin alhainen, tässä tilanteessa olevat naiset ovat erityisen alttiita emättimen kuivuudelle.

Gynekologisen syövän hoito voi sisältää leikkauksia, kemoterapiaa ja sädehoitoa. Gynekologiset kirurgiset toimenpiteet voivat aiheuttaa emättimen limakalvon arkuutta ja kuivuutta. Jos munasarjat poistetaan, naisen oma kyky tuottaa estrogeenia loppuu. Sekä gynekologisiin syöpiin annettava kemoterapia että sädehoito voivat estää naishormonien muodostumista.

Syövän hoidossa suositellaan yleensä välttämään lääkkeitä, jotka sisältävät hormoneja tai aineita, jotka vaikuttavat hormonitoimintaan. Koska REPADINA® plus on hormoniton ja parabeeniton tuote, sitä suositellaan vaihtoehtona hormoneille emättimen kuivuuden hoidossa syöpähoitojen aikana.

Lyhyesti sanottuna:
  • On useita syitä, miksi naiset, joilla on rintasyöpä tai gynekologinen syöpä, välttävät usein hormonihoitoja emättimen kuivuuden hoidossa.
  • REPADINA® plus on hormoniton ja parabeeniton tuote.
  • REPADINA® plus -valmistetta suositellaan vaihtoehtona hormoneille emättimen kuivuuden hoidossa.
REPADINA® sopii kaikille, jotka haluavat vaikuttaa hyvinvointiinsa ja intiimielämäänsä positiivisesti.