Sjögrenin oireyhtymä ja muut sairaudet

On muita kroonisia sairauksia, joissa on samanlaisia oireita kuin Sjögrenin oireyhtymässä. Tällaisia ovat esimerkiksi systeeminen lupus erythematosus (SLE), diabetes ja valkojäkälä (LS).

Valkojäkälä on krooninen autoimmuunisairaus, joka voi ilmetä missä iässä tahansa ja joka voi esiintyä missä tahansa iholla ja limakalvoilla, mutta useimmiten ulkoisilla sukupuolielimillä. Sairauden syytä ei tunneta. Oireita on monia ja ne ilmenevät suuremmassa tai pienemmässä määrin viikoittaisina jaksoina, jotka seuraavat jaksoja, jolloin oireet eivät ole niin voimakkaat. Yleisimmät oireet ovat kipu, epämukavuus, polttelu, pistely, kutina ja kuivuuden tunne, ikään kuin aluetta olisi “hiottu hiekkapaperilla”. Välilihan ja emättimen suun ympärillä voi tuntua jäykältä ja tiukalta, ja yhdyntä voi olla kivuliasta tai mahdotonta

Kaikki tässä mainitut sairaudet ovat autoimmuunisairauksia, joissa kuivat limakalvot eivät välttämättä johdu alhaisesta estrogeenitasosta, mikä on muuten yleisin syy emättimen kuivuuteen. Siksi hormonikorvaushoito ei myöskään sovi näistä sairauksista johtuvan emättimen kuivuuden hoitoon.

REPADINA® plus on hormoniton ja parabeeniton.

Lyhyesti sanottuna:
  • On useita autoimmuunisairauksia, joissa emättimen kuivuutta eivät aiheuta matalat hormonitasot.
  • REPADINA® plus on hormoniton ja parabeeniton tuote.
  • REPADINA® plus voi olla vaihtoehto kaikille, jolla emättimen kuivuus johtuu autoimmuunisairaudesta.
REPADINA® sopii kaikille, jotka haluavat vaikuttaa hyvinvointiinsa ja intiimielämäänsä positiivisesti.